Vegard "Shortcut" Olsen i Ålesund

Vegard Th. Olsen - også kjent som "Shortcut" - ble adoptert fra Colombia i 1974.

Mandag 11. november holder han foredrag på Scandic Parken hotell i Ålesund om det å vokse opp som adoptert i Norge.

Vegard har bakgrunn som journalist, og har i 14 år arbeidet for NRK som programleder og journalist for ulike redaksjoner, alt fra ungdoms-TV til kulturprogrammet Migrapolis.  

- Foredraget mitt er en personlig utlevering, en mental selvangivelse om du vil, der jeg skildrer livet som Kongsbergindianer på 70-tallet, livet som «pakkis» på 80-tallet og frem til livet i dag som pappa til to egenproduserte barn som lurer på om de har ei bestemor i Sør-Amerika et sted.

På min reise frem til i dag har jeg gjort meg mange meninger om overbeskyttende adoptivforeldre, vinklingen adopsjon har fått i media og blant de ulike instansene som behandler adopsjon. Det fine med å bli voksen er at nå hører folk på hva jeg sier.

Jeg har stadig problemer med å forholde meg innenfor politisk korrekte rammer når jeg skal uttrykke meg, derfor blir ofte foredragene både lattervekkende og provoserende. Det bærer etter hvert mer preg av en engasjert samtale på hytta med gode venner enn et foredrag, men foredrag høres mer voksent ut så jeg lener meg på det.

Jeg opplever at både ungdom og besteforeldre har hatt stor glede og ikke minst nytte av en slik kveld. Vordende adoptivforeldre eller de som allerede er velsignet med en arvtaker har naturligvis flest spørsmål, og ingen spørsmål er for dumme eller for dystre.

Tid:     Mandag 11. november kl. 18.30-21.00

Sted:   Scandic Parken, Storgata 16 i Ålesund

Vil du vite mer om adopsjon? Teamleder Helge Solberg fra adopsjonsforeningen Verdens Barn vil også være til stede, på vegne av alle de tre adopsjonsforeningene i Norge.  

Velkommen!