login icon
english icon
AA

Sør-Afrikatreff 2019

Årets Geilotur for Sør-Afrikaforeningen ble avholdt 2.-4. august 2019. 172 deltakere, fordelt på 50 familier, tok turen til et av høydepunktene for mange familier med tilknytning til Sør-Afrika.

Helgen viste seg fra sin aller beste side med strålende vær og en temperatur som ikke har vært standard de siste årene. Flere benyttet derfor anledning til å dra på fjellturer. Mange familier forlenger oppholdet til en langhelg, og både torsdag og fredag før selve helgen var det familier som dro på fjellturer. En fellestur for de som ønsket ble arrangert til Prestholtsrunden, en rundtur inn i Hallingskarvet nasjonalpark. Deler av turen var på steiner lagt av sherpaer. Et annet populært turmål er Ustetind. Vestlia Resort tilbyr zipline, klatrepark og down-hill sykkeltraseer - i tillegg til et flott badebasseng med vannsklie. Sandkasser for de minste er det også, så det er noe for alle aldersgrupper. 

Etter innsjekkingen var fullført fredag koste familiene seg med en bedre middag før man kunne delta på fokusgrupper. De første temaene i år var "Ungdomstid" og en dacapo av fjorårets suksess med "pappagruppe" hvor fedrene kunne diskutere stort og smått. På tampen av kvelden ble den store "mammabowling"-konkurransen avholdt.

Lørdag startet, tradisjonen tro, med en bedre frokost. Deretter ble det også i år arrangert filmgrupper for våre håpefulle som snuser på film og tv-bransjen. Her fikk vi se gnistrende skuespillerprestasjoner, kreativitet og humor, filmet og regissert av våre egne deltakere. Resultatene ligger postet på Facebookgruppen til SA-foreningen, og ble høytidelig vist under festmiddagen lørdag kveld.

Helgens høydare, årsmøtet, ble avholdt lørdag formiddag. Fjorårets suksess, sponsorløp til inntekt for NORSA fikk inn utrolige 45 062 kroner. I tillegg bidro et heftig loddsalg under festmiddagen til at foreningen stolt oversendte totalt 57 000 kroner til NORSA i Sør-Afrika. Rett og slett fantastisk! Siden været var så flott, varme temperaturer og mye sol, tilbragte mange familier dagen ute i klatreparken. Det ble også tid til en fotballkamp, foreldre mot barn.

Foredragsholder etter festmiddagen var Liv Tørres som holdt et foredrag om "Sør-Afrika - i går og i dag". Utover kvelden barket pappaene sammen i en røff bowlingturning og videre sosialt samvær for alle som ikke hadde funnet sengen. Tradisjon tro var det også en Kahoot-quiz hvor konkurranseinstinktet til foreldregenerasjonen kom godt frem.

Søndag var det duket for to nye sesjoner. Et om hår, som nok er nyttig for mange å lære mer om. Det krever litt spisskompetanse, øving og et øye for detaljer. Videre var det en sesjon om hva fastleger og helsestasjoner bør ha et ekstra fokus på etter hjemkomst i forbindelse med adopsjon, holdt av en lege med mye erfaring på området. Det omhandlet medisinske forhold, men også hva man kan få hjelp og støtte til utover det fysiske. Temaet ble godt mottatt.

Vi avsluttet med felles lunsj, og kunne nok en gang konkludere med at vi hadde hatt en fantastisk helg på Geilo. Store og små gleder seg allerede til neste år, og følelsen av å være del av et sterkt nettverk, et fellesskap med røttene dypt forankret i det afrikanske kontinentets diamant - Sør-Afrika! 

Det er fortsatt plass til flere!

 

Finn ditt lokallag

Verdens barn
Frognerveien 10
0257 OSLO - Norway

Org nr: 970 134 891

Tlf: +47 22 59 52 00