Unikt fadderprogram i Nord-Korea!

Verdens Barn starter kollektivt fadderprogram i Nord-Korea. Det er stort behov for faddere til dette nye programmet! Verdens Barn har helt siden 2004 drevet hjelpearbeid i Nord-Korea. Det er svært få organisasjoner som har anledning til å drive hjelpearbeid i dette kanskje verdens mest lukkede land.

Nord-Korea 3 Nord-Korea Nord-Korea 2

Gjennom de årene vi har drevet vårt bistandsarbeid i Nord-Korea har vi gjennomført en rekke forskjellige prosjekter og deriblant jevnlige hjelpesendinger til to barnehjem i Pyong Song. Verdens Barn har sakte bygd opp tillit hos nordkoreanske myndigheter og har nå fått tillatelse til å starte et kollektivt fadderprogram.

Den muligheten Verdens Barn nå har fått til å drive et langsiktig program og få jevnlige rapporter fra dette lukkede landet er helt unik.

Behovene i Nord-Korea er enorme, og foreldreløse barn rammes ekstra hardt og har lav prioritert. Barnehjemmene har svært dårlig standard. Mangel på mat, medisiner og grunnleggende utstyr og hjelpemidler gjør at barna ofte blir syke. Barna sover på tynnslitte madrasser eller rett på gulvet, noe som er svært kaldt på vinterstid. Utearealene mangler fast dekke og det er sparsommelig med leke og utviklingsmuligheter både inne og ute.

Målet er at vårt arbeid for disse barna og kontakten med nordkoreanske myndigheter gradvis skal høyne statusen for foreldreløse barn og de som jobber med dem, og således gjøre forholdene generelt bedre for alle foreldreløse barn i Nord-Korea. Dette er en svært viktig sideeffekt av vårt langsiktige hjelpearbeid.

Fadderprogrammet vil i første omgang omhandle barna på det ene barnehjemmet hvor det bor ca.220 barn i alderen 0-5 år. Som fadder i dette programmet vil du være med å sikre at barna får en mere langsiktig hjelp.

Verdens Barn overfører ikke pengene til Nord-Korea men kjøper varene i Kina og transporterer dette over grensen til Nord-Korea. På den måten sikrer vi at hjelpen når frem til de som trenger det aller mest.

Vil DU være med og gjøre en forskjell for barna i Nord-Korea? Meld deg som fadder her!