login icon
english icon
AA

"Jeg ønsker deg et vakkert liv"

De ga fra seg sine barn - her forteller de sine historier. Sørkoreanske biologiske mødre skriver til barna de har gitt bort for adopsjon. 

Siden 1969 har rundt 7000 barn fra Sør-Korea blitt adoptert av norske foreldre - men et sted har de en biologisk mor de aldri har lært å kjenne. Nå forteller noen av disse mødrene sine historier for første gang på norsk.

Boken «Jeg ønsker deg et vakkert liv» er basert på brev som biologiske mødre i Sør-Korea har skrevet til de barna de adopterer bort. Brevene er tidligere utkommet i bokform i USA, men boken er nå oversatt til norsk og har fått noen norske bidrag. Boken er et samarbeidsprosjekt mellom en adopsjonsforening i Minnesota og Ae Ran Won, et hjem for ugifte kvinner i Seoul.

Det norske innholdet i boken er

  • Sykepleier og forfatter Heidi Schmidt har oversatt boken og tilrettelagt for norske forhold.

  • Skuespiller Mona Grenne - født som Jang Yoon Jin - skriver brev til sin biologiske mor.

  • Lajla Nystad er adoptivmor, og skriver brev til sine sønner.

  • Helge Solberg, fra Verdens Barn, forteller om adopsjonsprosessen i Norge i dag.

  • Billedkunstner Jan Christensen har utformet bokens forside.

Boken er utgitt på Kolofon forlag og kan kjøpes i bokhandel eller Kolofon forlag. Prisen er kr 200. Halvparten av overskuddet vil gå til kvinnehjemmet Ae Ran Won.

«Jeg håper du har fått gode foreldre og at du har et godt liv. Jeg ønsker deg et vakkert liv, med et vakkert ansikt og et vakkert hjerte. Se på livet ditt som en dyrebar gave, for du er en nydelig blomst sprunget ut fra smerte. Jeg kan ikke hjelpe deg, men jeg vil alltid be for deg. Jeg valgte navnet ditt selv. Du vil alltid bo i hjertet mitt med det navnet.»

 

 

 

Finn ditt lokallag

Verdens barn
Frognerveien 10
0257 OSLO - Norway

Org nr: 970 134 891

Tlf: +47 22 59 52 00